Lugoj Lugos/Lugosch)is een stad in het westen van Roemenië, niet zo ver van Timișoara. Het is niet een erg grote stad, er zijn ongeveer 45.000 inwoners.

Lugoj was wel een verrassing, ik had een standaard Roemeens/Transilvanisch stadje verwacht, maar Lugoj heeft veel bijzondere 19e eeuwse architectuur en een relatief groot centrum. Nu zal Lugoj vast en zeker een centrumfunctie hebben voor het oostelijke deel van de Timiș provincie, maar dat verklaart nog niet de bijzondere stijl van de gebouwen en het grote oude centrum.

Ik begreep van een van mijn kennissen dat Lugoj zijn belangrijkheid onder andere te danken had aan het feit dat het een centrum is van de Grieks-Katholieke kerk. Ik vond het in ieder geval een prettige plaats om doorheen te wandelen en een hapje te eten langs de rivier de Timis.

Articles

Find More  

Manellekwelling in Lipova

Ik denk dat ik een verkeerde plek voor overnachten gekozen heb, uit zuinigheid heb ik het goedkoopste hotel gekozen wat ik kon vinden. Helaas voor mij, is er in het zaaltje onder mijn hotelkamer in het Roemeense Lipova een bruiloft aan de gang. In eerste instantie dacht ik dat het wel los zou lopen, maar het feest wordt steeds luidruchtiger …

Continue reading