Vianden is misschien wel de meest bekende plaats in de Luxemburgse Ardennen, beroemd om zijn kasteel. Vianden ligt op een zeer schilderachtige locatie op beide oevers van de rivier de Our.

Het feodale kasteel, dat dateert uit de 9e eeuw is gerestaureerd naar middeleeuws voorbeeld en was de zetel van de graven van Vianden. Overgegaan in de dynastie van Oranje-Nassau (De Nederlandse koninklijke familie, later de Luxumburg Groothertogen familie). Het kasteel is een prachtig middeleeuws gebouw.

De parochiekerk is gebouwd in 1248 in gotische stijl, en is een beroemde kerk in het land. De voormalige Trinitariërsklooster is uit ca. 1250.

Inwoneraantal: 1.800
 • Articles

  Find More  

  Top 10 minst bezochte landen in Europa

  Ontzettend veel mensen gaan op vakantie, het tourisme neemt jaarlijks steeds toe. Europese bestemmingen blijven ongelofelijk populair. Denk eens aan Parijs, Londen, Barcelona, Rome en Amsterdam. Deze steden ontvangen jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar er zijn ook landen in Europa die niet in die lijsten van meest bezochte bestemmingen niet voorkomen. Ze zijn niet bekend, niet touristisch, maar dat wil niet …

  Continue reading  

  Luxemburg in een oogopslag

  De hoofdstad – gebouwd aan weerszijden van de diepe kloof die de stad doorsnijdt – is geen bruisende snelle stad. Maar zeker de moeite waard om een dagje te flaneren. De oude stadjes door het land verspreidt op heuvels en in dichte bossen zijn eveneens rustig en vooral schilderachtig. Dat geldt ook voor de talloze middeleeuwse kastelen. In Luxemburg kun je …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest