Ettelbruck is met 8.000 inwoners de grootste stad in de Luxemburgse Ardennen, en wordt ook wel de ¨ hoofdstad van Noord-Luxemburg ¨ genoemd. Het is een charmant stadje, op de plek waar de rivier de Sure, de rivier Wark en de rivier Alzette samenkomen. De stad heeft ook interessante plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Het voetgangersgebied is gevarieerd met vele cafes en restaurants en veel winkels (285 volgens de VVV).

In de stad zijn vrij veel parkeerplaatsen. Er is een modern regionaal ziekenhuis met intensive care afdeling en een helikopter platform.

Het station van Ettelbruck is een van de grootste in Luxemburg. Het is een kruispunt waar alle spoorwegen samenkomen. Ettelbruck is ook een industriële stad.

Reis Informatie
http://www.ettelbruck-info.lu

VVV-kantoor 5, rue Abbé Muller L-9065 Ettelbruck
BP 320 L-9004 Ettelbruck, tel. +352 81 20 68, Open van maandag tot vrijdag van 10.00 – 17.00.
 • Articles

  Find More  

  Top 10 minst bezochte landen in Europa

  Ontzettend veel mensen gaan op vakantie, het tourisme neemt jaarlijks steeds toe. Europese bestemmingen blijven ongelofelijk populair. Denk eens aan Parijs, Londen, Barcelona, Rome en Amsterdam. Deze steden ontvangen jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar er zijn ook landen in Europa die niet in die lijsten van meest bezochte bestemmingen niet voorkomen. Ze zijn niet bekend, niet touristisch, maar dat wil niet …

  Continue reading  

  Luxemburg in een oogopslag

  De hoofdstad – gebouwd aan weerszijden van de diepe kloof die de stad doorsnijdt – is geen bruisende snelle stad. Maar zeker de moeite waard om een dagje te flaneren. De oude stadjes door het land verspreidt op heuvels en in dichte bossen zijn eveneens rustig en vooral schilderachtig. Dat geldt ook voor de talloze middeleeuwse kastelen. In Luxemburg kun je …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest