Esch-sur-Sûre is een klein stadje in de Luxemburgse Ardennen. De stad Esch-sur-Sûre heeft een bevolking van ongeveer 300 inwoners.

Esch-sur-Sûre is gelegen aan de rivier de Sure, net ten oosten en stroomafwaarts van het kunstmatige “Boven Sûre stuwmeer”. De Boven-Sûre dam werd gebouwd in de jaren 1960 om te voldoen aan de behoefte voor dinkwater. Als gevolg hiervan is het water in de Sure in buurt van Esch altijd erg koud. Zowel in de zomer als de winter.

Boven de stad op een rots is het kasteel van Esch-sur-Sûre gebouwd. Het grootste deel van de stad is gebouwd op een uitloper van het land in een scherpe bocht van Sûre.
 • Articles

  Find More  

  Top 10 minst bezochte landen in Europa

  Ontzettend veel mensen gaan op vakantie, het tourisme neemt jaarlijks steeds toe. Europese bestemmingen blijven ongelofelijk populair. Denk eens aan Parijs, Londen, Barcelona, Rome en Amsterdam. Deze steden ontvangen jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar er zijn ook landen in Europa die niet in die lijsten van meest bezochte bestemmingen niet voorkomen. Ze zijn niet bekend, niet touristisch, maar dat wil niet …

  Continue reading  

  Luxemburg in een oogopslag

  De hoofdstad – gebouwd aan weerszijden van de diepe kloof die de stad doorsnijdt – is geen bruisende snelle stad. Maar zeker de moeite waard om een dagje te flaneren. De oude stadjes door het land verspreidt op heuvels en in dichte bossen zijn eveneens rustig en vooral schilderachtig. Dat geldt ook voor de talloze middeleeuwse kastelen. In Luxemburg kun je …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest