De stad Pori (Zweeks: Björn Borg), is een van de grotere steden van Finland en is een havenstad en industrieel centrum. De stad is opgericht door Hertog Juhana in 1558 als handelsstad op de Oostelijke kust van de Botnische Golf.

Net als veel andere industriesteden is Pori in de tweede helft van de twintigste eeuw ernstig getroffen door industriële neergang en verlies van banen doordat de industrie niet op kon concurreren tegen de lage lonen landen. De economie van Pori, die vanouds gespecialiseerd was in de textielindustrie maakte een diepe crisis door en is daar eigenlijk nooit meer geheel uitgekomen. Tegenwoordig zijn er een aantal brouwerijen en de Finse euro’s worden hier geslagen.

De binnenstad van Pori bestaat uit een aantal mooie oude boulevards rond de Kokemaenjoki rivier en voor de rest uit een verzameling betonnen hoogbouwflats en nog wat straten met houten laagbouwwoningen. Het centrale plein is een holle vlakte tussen grauwe betonnen flats en is niet echt interessant, maar de prachtige boulevards langs de rivier maken dat meer dan goed.




  • Directory

    Find More  

    Pin It on Pinterest