Winterberg is een van de meest toeristische trekpleisters van het Sauerland. Vooral in de winter zijn de skipistes druk bezocht. En 's zomers biedt Winterberg prima gelegenheden voor mooie wandelingen.

Winterberg is een klein stadje in het zuiden van de Duitse deelstaat NordRhein-Westfalen. Het plaatsje was vanouds een handelsstadje, aangezien de onvruchtbare bodem niet erg geschikt is voor de landbouw, maar wel strategisch lag op een kruispunt van wegen en de heuvels het stadje goed verdedigbaar maakten.

Veel later, in de twintigste eeuw, werd Winterberg een wintersport plaats. Het stadje ligt middenin de heuvels en heeft in de winter veel neerslag. Echter door het broeikaseffect valt er steeds minder sneeuw. Om toch open te kunnen blijven voor wintersporten, wordt extra sneeuw met sneeuwkanonnen erbij gespoten. Winterberg is voor Nederlanders het wintersportgebied dat het dichtste bij is. Nu in de zomer is er natuurlijk niets van de sneeuw te zien, maar een beetje wandelen door de bossen is ook heel aardig.

 
 • Articles

  Find More  

  Top 10 meest bezochte protestantse kerken in Duitsland

  Welke tien protestantse kerken van Duitsland zijn het meest populair? Het Duitse persbureau Idea onderzocht dit dat leverde interessante resultaten op. De herbouwde Frauenkirche in Dresden is de meest populaire protestantse kerk van Duitsland. Opvallend is dat bijvoorbeeld, de kasteelkerk in Wittenberg niet op de lijst voorkomt. Deze kerk is nog steeds de “moederkerk van de Reformatie”, waar Maarten Luther …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest