Siegen is een van de meest zuidelijke steden van het Duitse Bundesland Nord-Rhein Westfalen, en gelegen op de grens met de deelstaten Hessen en Rijnland Palts. Siegen is genoemd naar het riviertje de Sieg, waar het aan ligt.

Het interessante van de stad is dat er twee burchten zijn, een onderburcht en een bovenburcht, met daartussen de oude stad. Ook is Siegen onderdeel geweest van de bezittingen van de familie Nassau, een andere tak van het Nederlandse koninklijk huis. Dit gebied is inderdaad Nassauland, het is niet ver van bijvoorbeeld Dillenburg.

Op deze zonnige zomermiddag is het geweldig om zo rond te lopen in Siegen, de stad ademt nog helemaal de sfeer van de barok door de vele kerken en vooral ook het Onder Slot (Unterschloss) dat in het centrum staat, en een mooie eenheid vormt met de oude stad. De stad is zeker de moeite waard om eens te stoppen op het moment dat je er langs aan het rijden bent op de snelweg, die zo ongeveer dwars door de stad loopt.
 • Articles

  Find More  

  Top 10 meest bezochte protestantse kerken in Duitsland

  Welke tien protestantse kerken van Duitsland zijn het meest populair? Het Duitse persbureau Idea onderzocht dit dat leverde interessante resultaten op. De herbouwde Frauenkirche in Dresden is de meest populaire protestantse kerk van Duitsland. Opvallend is dat bijvoorbeeld, de kasteelkerk in Wittenberg niet op de lijst voorkomt. Deze kerk is nog steeds de “moederkerk van de Reformatie”, waar Maarten Luther …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest