Goch is een stadje, net over de grens, en ook niet ver van het vliegveld Düsseldorf Weeze.

De naam Goch intrigeerde me, ik vroeg me af of Vincent van Gogh (of zijn voorouders tenminste) daar misschien vandaan zou komen. Goch is zonder enige twijfel eeuwenlang Nederlandstalig (Gelders en Kleefs) geweest, dus wie weet. Ik heb er overigens niets van kunnen terugvinden.

Goch heeft nog een relatief kleine oude binnenstad, waarvan in ieder geval 1 stadspoort en verschillende oude panden bewaard zijn gebleven. Ik keek wel even raar op bij een van de kerken, de Maria Magdalena kerk, toen ik de toren zag. Die zag er nogal anders uit qua stijl dan de rest van het gebouw en zag er ook nog gloednieuw uit.

Iemand vertelde dat de oude toren ergens begin jaren 1990 zomaar plotseling was ingestort en dat de huidige toren pas daarna gebouwd is. Dat betekent dat de toren dus gewoon nog gloednieuw is.
 • Articles

  Find More  

  Top 10 meest bezochte protestantse kerken in Duitsland

  Welke tien protestantse kerken van Duitsland zijn het meest populair? Het Duitse persbureau Idea onderzocht dit dat leverde interessante resultaten op. De herbouwde Frauenkirche in Dresden is de meest populaire protestantse kerk van Duitsland. Opvallend is dat bijvoorbeeld, de kasteelkerk in Wittenberg niet op de lijst voorkomt. Deze kerk is nog steeds de “moederkerk van de Reformatie”, waar Maarten Luther …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest