Bonn is een stad in Duitsland met ongeveer 300.000 inwoners, en was van 1949 tot 1990 hoofdstad van het toenmalige West Duitsland, de Bondsrepubliek Duitsland.

Ik was benieuwd of in Bonn nog iets van het voormalige gouvernement zichtbaar zou zijn en of de stad zich heeft kunnen herstellen van de klap die het gehad zal hebben toen de regering er wegtrok.

Zo op het zicht lijkt het in ieder geval met de economie mee te vallen, er staan nauwelijks winkels leeg en op de markt heerst een gezellige drukte en qua bezienswaardigheden is er voldoende te zien. Wellicht is het zo dat een aantal kantoren van de VN die na het vertrek van de regering in Bonn zijn gekomen ook de nodige werkgelegenheid met zich meebrachten. Op zich is het best begrijpelijk dat er voor Bonn gekozen is als Bondshoofdstad destijds.

Bonn is een van de oudste steden van Duitsland en is als grensplaats aan de Rijn door de Romeinen gesticht, onder de naam Bonna.

Bonn was lange tijd de zetel van de Keulse keurvorsten. Deze bouwden in het centrum van Bonn een groot paleis, dat nu in gebruik is door de Rheinlandse Wilhelms Universiteit.
 • Articles

  Find More  

  Top 10 meest bezochte protestantse kerken in Duitsland

  Welke tien protestantse kerken van Duitsland zijn het meest populair? Het Duitse persbureau Idea onderzocht dit dat leverde interessante resultaten op. De herbouwde Frauenkirche in Dresden is de meest populaire protestantse kerk van Duitsland. Opvallend is dat bijvoorbeeld, de kasteelkerk in Wittenberg niet op de lijst voorkomt. Deze kerk is nog steeds de “moederkerk van de Reformatie”, waar Maarten Luther …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest