Aken is de voormalige hoofdstad van het Frankische rijk van Karel de Grote. Dus eigenlijk historisch gezien een heel belangrijke stad in Europa.

Alleen is er behalve de dom en het stadhuis niet veel meer over van de tijd van Karel de Grote. Maar goed, de dom is toch zeker de moeite waard. De ronde Paltzkapel in het midden is het oudste deel van de kerk en ook het deel dat door Karel is gebouwd.

Verder is er in de kerk ook nog het graf van Karel, en naast de dom is de schatkamer gevestigd, waar achter enorme kluisdeuren een groot aantal middeleeuwse kunstvoorwerpen tentoongesteld wordt.

Het centrum van Aken is wel aardig. Overigens heeft Aken ook een probleem. Ooit eens centraal gelegen in het rijk der Franken, ligt het nu vlak aan de grens van Duitsland. Het is nogal perifeer. Na het verdwijnen van de meeste mijnbouw is ook Aken langzamerhand economisch achtergeraakt.

Over Aken zijn verschillende mooie boeken verschenen. Veel informatie en brochures met informatie over de stad zijn te krijgen via de website: www.aachen.de Daar is ook alles in het engels te bekijken. Aan de Nederlandse vertaling wordt nog gewerkt.

Een en ander over de stad is te lezen in deze brochure:http://www.aachen.de/DE/tourismus_stadtinfo/pdf/broschueren/imageenglish.pdf
 • Directory

  Find More  

  Articles

  Find More  

  Top 10 meest bezochte protestantse kerken in Duitsland

  Welke tien protestantse kerken van Duitsland zijn het meest populair? Het Duitse persbureau Idea onderzocht dit dat leverde interessante resultaten op. De herbouwde Frauenkirche in Dresden is de meest populaire protestantse kerk van Duitsland. Opvallend is dat bijvoorbeeld, de kasteelkerk in Wittenberg niet op de lijst voorkomt. Deze kerk is nog steeds de “moederkerk van de Reformatie”, waar Maarten Luther …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest