Ahaus is een stad in Duitsland, ten zuiden van Gronau in het Bundesland Nord-Rhein Westfalen.

Ahaus heeft iets meer dan 35.000 inwoners, en is bekend door een kernafval opslagplaats. Ahaus betekent, niet zo verwonderlijk, Huis aan de Aa. Het stadje is in de Middeleeuwen gesticht rond een versterkte plaats die door de loop van de eeuwen is uitgegroeid tot het barokslot Ahaus. In het slot zat in de negentiende eeuw een tabaksfabriek, nu is het in gebruik door een technische school.

Er wordt wel eens gezegd dat kunst emoties hoort op te roepen…In het geval van bouwkunst in Ahaus gaat dat zeker op, vooral als het gaat om de kerk van Ahaus in het centrum.

Het is werkelijk even slikken als je dat gevaarte voor het eerst in het oog krijgt. Je krijgt dan toch op z’n minst het gevoel dat de architect dronken is geweest en de bouwtekeningen van een winkelcentrum voor deze kerk heeft aangezien of dat het kerkbestuur heeft zitten slapen, of beide natuurlijk. Maar goed, het is in ieder geval een uniek gebouw, laten we het daar maar op houden.
 • Articles

  Find More  

  Top 10 meest bezochte protestantse kerken in Duitsland

  Welke tien protestantse kerken van Duitsland zijn het meest populair? Het Duitse persbureau Idea onderzocht dit dat leverde interessante resultaten op. De herbouwde Frauenkirche in Dresden is de meest populaire protestantse kerk van Duitsland. Opvallend is dat bijvoorbeeld, de kasteelkerk in Wittenberg niet op de lijst voorkomt. Deze kerk is nog steeds de “moederkerk van de Reformatie”, waar Maarten Luther …

  Continue reading  

  Pin It on Pinterest