Baden-Württemberg

De deelstaat Baden-Württemberg is het resultaat van het samenvoegen van de deelstaten Baden, Hohenzollern en Württemberg na de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als een industrieel welvarend gebied. Baden-Württemberg wordt van oudsher ook beïnvloed door de nabijheid van Zwitserland en Frankrijk.

De hoofdstad van Baden-Württemberg is Stuttgart en is met de omgeving het industriële hart van het verder tamelijk landelijk gebied. In Stuttgart vind je de onder meer de hoofdkwartieren van Mercedes-Benz, Porsche en elektronica gigant Bosch. Stuttgart is mooi gelegen tussen glooiende heuvels. Direct grenzend aan de stad rij je zo de wijngaarden in. De rustige stadsparken, paleizen uit de Renaissance en museau over de autoindustrie maken Stuttgart interessant voor een stedentrip.

Maar Baden-Württemberg biedt meer. In het noorden de liggen de bekende universiteitssteden Heidelberg en Karlsruhe en Mannheim met prachtige Jugendstil architectuuur. In het zuiden de stad Ulm met de hoogste kerktoren ter wereld. De universiteitsstad Tubinegen. Ludwigsburg met zijn prachtig barokke paleis. Het klooster van Maulbronn met prachtige verhalen over het kloosterleven van vroeger. Het Zwarte Woud in het zuidwesten met prachtige kastelen en mooie wandelroutes. En natuurlijk de enorme Bodensee aan de grens met Zwitserland. Waarbij Konstanz de plaatselijke trekpleister voor touristen is.
  • Places in Baden-Württemberg

    Find More  

    Pin It on Pinterest